אוהבים לארח? רוצים להעניק לאורחים שלכם את הבילוי הכי כיפי ונעים? הכול מתחיל בפרטים הקטנים…עוד בטרם הגשת המאכלים הטעימים עליהם שקדתם ועבדתם רבות, מומלץ להשקיע בעיצוב שולחן האירוח, לרבות, עיצוב מפות השולחן, עיצוב כפות ההגשה ועוד. בשורות הבאות ריכזנו עבורכם מספר עצות קטנות ההופכות כל שולחן אירוח לחוויה גדולה מהחיים. תבלו!
אירוח קונספטואלי
אחד הטרנדים הבולטים ביותר בענף האירוח הביתי הוא אירוח קונספטואלי. אירוח זה מאפשר לכם לבנות את כל מהלך הערב סביב נושא תוכן אחד מרכזי. באמצעות אירוח קונספטואלי אתם בוחרים את אופי מנות ההגשה ואת צורת ההגשה על פי תחום התוכן הנבחר.
רוצים דוגמאות? בבקשה:
• אירוח חברים במסגרת ערב גבינות ויין- שולחן אירוח לערב גבינות ויין ישלב בתוכו אלמנטים רבים על בסיס צבעי הלבן והאדום. בשולחן שכזה מומלץ להניח כוסות יין עמוקות וגדולות במיוחד, להניח מספר מפות שולחן בצבעי לבן ואדום, להניח זרי פרחים אדומים ולבנים במרכז השולחן ולהוסיף אלמנטים שונים הקשורים למדינות מהם הגיעה הגבינה המוגשת לשולחן או היין, לדוגמא: הצבת דלגי נייר קטנים של איטליה לצד כל מקום ישיבה מסביב לשולחן, דגלי הנייר משמשים גם כקיסמי שיניים במהלך הארוחה.
• אירוח ארוחות דגים או מאכלי ים- בשולחן אירוח שכזה מומלץ לשלב אלמנטים מן הים הכחול, העמוק והרחב, אפשר לשלב מפת שולחן עם הדפס של תחתית הים, ניתן לשלב מפיות אישיות בצבעי כחול או טורקיז, במרכז השולחן ניתן להניח צדפות וקונכיות ועוד מגוון אלמנטים הקשורים לים הפתוח…
• אירוח ארוחות בשרים- כאן המקום להתחבר לצד האמריקאי של החיים, וללכת על הכול ובגדול: הציבו מפיות בצבע דגלי ארצות הברית, הניחו כפות הגשה מעוטרות בכוכבים והניחו על השולחן אלמנטים המזכירים לכם את ארץ האפשרויות הבלתי נגמרות.
לסיכום, חווית האירוח מתחילה ונגמרת בפרטים הקטנים, השקיעו מחשבה יצירתית בעיצוב שולחן האירוח, וכל זאת בהתאם לנושא אותו אתם בוחרים או בהתאם למנות האוכל אשר יוגשו במהלך הארוחה. השקעה בפרטים הקטנים תתגמל אתכם בפרגון גדול מצד כל אחד ואחת מבעלי הסעודה. בתיאבון!